RAAL La Louvière

De Royale Association Athlétique Louviéroise (RAAL), een emblematische club van het Henegouwse Centrum, tekende de geschiedenis van het Belgische voetbal. In 2017, na acht jaar afwezigheid, herrees de RAAL La Louvière uit de as.

Vandaag is de RAAL La Louvière zoveel meer dan een voetbalproject. Achter de overname van het stamnummer 94 door Salvatore Curaba schuilt de zin om aan het Centrum een nieuw elan te geven. Het gaat om een echte burgerbeweging. Een club die zich naar zijn streek openstelt, stelt zich ten dienste van zijn burgers.

De RAAL laat zich inspireren door het model dat Salvatore Curaba heeft ingevoerd voor de onderneming EASI, die hij zo’n 20 jaar geleden oprichtte en die in 2019 werd verkozen tot onderneming van het jaar. Dat model is rond vijf kernwaarden opgebouwd: respect, gelijkheid, positivisme, professionaliteit en trouw. Deze waarden staan centraal in alle handelingen die de RAAL verricht. Daarmee wil de RAAL een van de beste – of zelfs de beste – voetbalclubs van België worden.

La Louvière slaagt er niet in om alleen te groeien en zijn project tot een goed einde brengen. Daarom hebben we vandaag de steun nodig van bedrijven, makers en handelaars uit het Centrum en andere streken. Ruim 200 partners en sponsors zijn samen met ons het avontuur aangegaan! Die sponsors genieten een gegarandeerde zichtbaarheid, ondersteuning en een professioneel netwerk rond verschillende door de club uitgewerkte zakelijke opportuniteiten.

De RAAL, dat zijn vandaag 254 aandeelhouders, 200 partners, 450 jongeren in de Academie, 15.000 sympathisanten op sociale media, 1 restaurant (le Drapeau Blanc), buitengewone supporters en 1001 dingen die de club in zijn veelbelovende toekomst te wachten staan.

Photos
Venue Details